Menu

Openluchtmuseum Bokrijk

Openluchtmuseum Bokrijk
Openluchtmuseum Bokrijk
Openluchtmuseum Bokrijk

Een uniek museumbezoek in openlucht

Het Openluchtmuseum Bokrijk, dat is een bijzondere verzameling van 124 historische gebouwen afkomstig uit verschillende Vlaamse regio’s en tijdsperiodes. Dankzij deze indrukwekkende collectie monumenten is het Openluchtmuseum sinds 1996 beschermd. De historische gebouwen, hun interieurs en verhalen zijn te bewonderen tijdens een leerrijk museumbezoek. Daarnaast kan je ook educatieve routes volgen en zijn er verschillende activiteiten waarmee je de fijne kneepjes van het vak(manschap) meekrijgt.

Via BKRK - ‘bokrijk brandmerkt’ ondersteunt Bokrijk historisch vakmanschap en alle technieken die daarbij komen kijken. Er werd al gewerkt rond brood, leder, keramiek, hout, de smide, textiel en nu ook bier. Vertrekkend vanuit het verleden, werpt BKRK een nieuw licht op het heden én de toekomst van vakmanschap.

Van 2017 tot 2021 loopt een restauratieproject in Bokrijk, om de omgeving in zijn oorspronkelijke staat te kunnen behouden. Daarvoor wordt een beroep gedaan op verhalen en foto’s van mensen die zich de gebouwen kunnen herinneren.

Kortom: Bokrijk staat garant voor een uniek museumbezoek.

Openingsuren

31 maart - 21 oktober 
Museum: dinsdag tot zondag én feestdagen van 10u tot 18u 
Speeltuin: elke dag van 9u tot 21u

1 juli - 31 augustus alle dagen geopend

22 oktober tot 5 april
Museum: enkel open voor events, winteravonden en –wandelingen
Speeltuin: elke dag van 9u tot 19u

Wat valt er te beleven?