Menu

Prov Bezoekerscentrum Duinpanne

Prov Bezoekerscentrum Duinpanne
Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne

Duik naar de zeebodem met 'Sea Change' of leef je uit in de duintuinen

In het Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne ontdek je de pracht van de regio en de natuurlijke omgeving. Laat je verrassen door het unieke duin-, kust- en zeeleven. Ga buiten het centrum ook op verkenning!

Je kan hier ook de knappe expo 'Sea Change' bewonderen. 

Zink mee naar de zeebodem om indrukwekkende scheepswrakken en de unieke biodiversiteit onder water te ontdekken. Ga mee op onderzoek naar de doodsoorzaak van onze dwergvinvis of word Noordzeekapitein voor één dag.

Openingsuren

De openingsuren variëren per seizoen. Kijk hier voor de huidige regeling

Duinpanne

Het zomert in bezoekerscentrum Duinpanne!

Het bezoekerscentrum is in de zomermaanden elke dag geopend van 10u tot 19u. 

  • De knappe expo Sea Change loopt nog steeds. Reserveren is verplicht. Dat doe je via deze link
  • Elke maandag, woensdag, vrijdag en zondag tussen 14u en 17u (uitgezonderd 1juli en 30-31augustus) kan je aquariumsnuisteren. Benieuwd? Hier vind je alle info
  • Elke dinsdag, donderdag en zaterdag ben je tussen 14u en 17u ben je welkom voor expeditie Duinpanne
    Van 15 juli tot 15 augustus ook van 10.30u tot 12.30u. Meer over deze boeiende expeditie ontdek je hier
  • Op woensdagen van 13.30u tot 16.30u kan je deelnemen aan het createlier. Lees er hier meer over
  • Echte speurneuzen kunnen deelnemen aan twee zoektochten. Eentje in het kader van Schatten van Vlieg en daarnaast ook een speciale vakantiezoektocht. Je kan de vakantiezoektocht hier downloaden.

 

Duinpanne, Sea Change

Ontdek de expo Sea Change

Deze expo verspreidt zich over zes verschillende ruimtes. In totaal ben je ongeveer een uurtje bezig als je de expo volledig bezoekt. Je leert in elke ruimte iets nieuws over het leven in de zee.

De schoonheid van de Noordzee ontdek je in de ruimte die in het teken staat van de biodiversiteit. Daarna neem je een duik naar de bodem en laat je verrassen door mammoetfossielen en talloze scheepswrakken. Klaar met je bezoek aan de bodem van de zee? Dan is het tijd om als laborant op onderzoek te gaan. Kan je de doodsoorzaak achterhalen van de dwergvinvis, aan de hand van zijn skelet?

Tijdens het bezoek word je geconfronteerd met de klimaatverandering en de mogelijke gevolgen voor onze kust van een stijging van de zeespiegel. In de controlekamer ontdek je hoe de ruimtelijke indeling op de drukke Noordzee eruit ziet en neem het heft in eigen handen. Het uitzicht op de panoramatoren met weetjes over de regio zorgt letterlijk voor een hoogtepunt. 

Volwassenen betalen € 5, leden van Open Monumenten betalen € 3.

Wat valt er te beleven?