Menu

Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne

Prov Bezoekerscentrum Duinpanne
Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne

Duik naar de zeebodem met 'Sea Change' of leef je uit in de duintuinen

In het Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne ontdek je de pracht van de regio en de natuurlijke omgeving. Laat je verrassen door het unieke duin-, kust- en zeeleven. Ga buiten het centrum ook op verkenning!

Je kan hier ook de knappe expo 'Sea Change' bewonderen. 

Zink mee naar de zeebodem om indrukwekkende scheepswrakken en de unieke biodiversiteit onder water te ontdekken. Ga mee op onderzoek naar de doodsoorzaak van onze dwergvinvis of word Noordzeekapitein voor één dag.

Openingsuren

De openingsuren variëren per seizoen. Kijk hier voor de huidige regeling

Duinpanne, Sea Change

Ontdek de expo Sea Change

Deze expo verspreidt zich over zes verschillende ruimtes. In totaal ben je ongeveer een uurtje bezig als je de expo volledig bezoekt. Je leert in elke ruimte iets nieuws over het leven in de zee.

De schoonheid van de Noordzee ontdek je in de ruimte die in het teken staat van de biodiversiteit. Daarna neem je een duik naar de bodem en laat je verrassen door mammoetfossielen en talloze scheepswrakken. Klaar met je bezoek aan de bodem van de zee? Dan is het tijd om als laborant op onderzoek te gaan. Kan je de doodsoorzaak achterhalen van de dwergvinvis, aan de hand van zijn skelet?

Tijdens het bezoek word je geconfronteerd met de klimaatverandering en de mogelijke gevolgen voor onze kust van een stijging van de zeespiegel. In de controlekamer ontdek je hoe de ruimtelijke indeling op de drukke Noordzee eruit ziet en neem het heft in eigen handen. Het uitzicht op de panoramatoren met weetjes over de regio zorgt letterlijk voor een hoogtepunt. 

Volwassenen betalen € 5, leden van Open Monumenten betalen € 3.

Wat valt er te beleven?