Menu

Provinciedomein Raversyde

Overblijfselen van de Eerste Wereldoorlog aan de Belgische kust

Op Raversyde kun je een bezoek brengen aan de ATLANTIKWALL, één van de best bewaarde delen van de Duitse verdedigingslinie, gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog. De site omvat meer dan zestig bunkers, twee kilometer open en ondergrondse gangen, observatieposten en geschutstellingen. Alles is goed bewaard gebleven en vormen stille getuigen van de woelige oorlogsjaren aan de kust. Maak een wandeling langs overblijfselen van de batterij ‘Saltzwedel neu’ uit de Tweede Wereldoorlog. Op de Atlantikwall bevindt zich ook de enige bewaarde kustbatterij uit de Eerste Wereldoorlog, de batterij Aachen. In september 2018 opent ze voor het eerst haar deuren sinds de restauratie.

Daarnaast kan je meer te weten komen over het leven in het middeleeuwse vissersdorp Walraversijde aan de hand van het archeologisch onderzoek in ANNO 1465. Het dorpje bloeide tussen de veertiende en het einde van de vijftiende eeuw. De nauwkeurigheid van de reconstructie nemen de toeschouwer mee in de verhalen van de geschiedenis. Ontdek op een interactieve manier een van de best bestudeerde vissersgemeenschappen uit Europa.

In het nieuw aangelegde NATUURPARK kan je heerlijk uitwaaien, tot rust komen en alle indrukken van Raversyde laten bezinken. Het ligt gedeeltelijk in beschermd duingebied en heeft een oppervlakte van bijna 50 hectare.

Openingsuren

Schoolvakanties, weekends en feestdagen geopend van 10.30u tot 18u.

Op weekdagen geopend van 10.30u tot 17u.

Wat valt er te beleven?