Terhills

Connecterra
Connecterra
Connecterra

Connectie tussen de prachtige natuur en het lokale mijnverleden

Waar zich oorspronkelijk de mijn van Eisden bevond, is nu het prachtige Nationaal Park Hoge Kempen gevestigd. Na de sluiting van de mijn in 1987 werd ervoor gekozen om de originele gebouwen te behouden. Het resterende mijnpatrimonium wordt ondertussen beschouwd als beschermd monument. De omliggende natuurgebieden worden onderhouden als prachtige plekken om te ontspannen.

 

Openingsuren

April tot september
Dagelijks van 10u tot 18u.

Oktober tot maart
Dagelijks van 10u tot 17u.

Wat valt er te beleven?

Een voorsmaakje

Ontdek in deze video wat Terhille (vroeger 'Connecterra') jou te bieden heeft. Het mooiste panorama van Vlaanderen wacht op jou…

Remote video URL

Field Research Centre (FRC)

Vanuit een gedeelde bezorgdheid over het behoud van het Nationaal Park werd er in 2010 een samenwerkingsovereenkomst afgesloten tussen het Regionaal Landschap Kempen en Maasland (RLKM vzw) en de Universiteit Hasselt. De Hoge Kempen, met in het bijzonder het gebied in en rond de Mechelse Heide, vormt een bekende NATURA 2000 site. Het Europees netwerk Natura 2000 omvat in totaal meer dan 1000 beschermde diersoorten en meer dan 200 biotopen.

Samen met vele vrijwilligers, parkrangers en studenten beoogt de UHasselt de opvolging, sensibilisering en ondersteuning van een zo ruim mogelijk onderzoek rond biodiversiteit.

Remote video URL