Menu

Teseum

Teseum, Schatkamer

In het Teseum schittert de eeuwenoude kerkschat van Tongeren meer dan ooit. De Onze-Lieve-Vrouwebasiliek herbergt namelijk één van de grootste en rijkste schatten uit de Lage Landen. Verschillende reliekhouders, het edelsmeedwerk, de middeleeuwse koorboeken en de zeldzame reliekbeursjes maken van deze verzameling een unicum. Via verschillende interactieve media krijg je meer inzicht in de functie, betekenis en het gebruik van de historische, religieuze stukken.

Teseum, archeologische site

In een nieuw museum ontdek je 2000 jaar geschiedenis – gegarandeerd een unieke belevenis! Generaties lang bouwden Tongenaren aan een stad om in te leven, te werken en te wonen. De muren en funderingen van deze stad staan er nog steeds. Ze zijn te bewonderen op de archeologische site van het Teseum, een van de meest tot de verbeelding sprekende vindplaatsen in de Benelux.

Onder de huidige basiliek liggen restanten van maar liefst zeven kerken én werden er sporen van Romeinse bouwwerken teruggevonden. Dat Tongeren de eerste stad van België is, kun je op deze plek met je eigen ogen zien. Drie meter onder de grond vertellen eeuwenoude stenen het verhaal van de stad, haar bewoners en de kerk. Dit verhaal begon 2000 jaar geleden bij de Romeinse heersers en wordt vandaag nog steeds geschreven.

Contact

Museumkwartier 2 - Vrijthof
3700 Tongeren

Routebeschrijving

Openingsuren

Geopend van dinsdag tot en met zondag van 10u tot 17u.

Gesloten op maandag.

Wat valt er te beleven?