Menu

Verbeke Foundation

Verbeke Foundation
Verbeke Foundation
Verbeke Foundation
Verbeke Foundation

Openluchtmuseum voor hedendaagse kunst

De Verbeke Foundation is een private kunstsite die geopend werd op 1 juni 2007 door kunstverzamelaars Geert en Carla Verbeke Lens. Cultuur, natuur en ecologie komen er samen. De ruimte herbergt een indrukwekkende verzameling van moderne en hedendaagse kunst en biedt  als ‘kunstenvrijplaats’ ook kansen aan jonge kunstenaars.

Met zijn 12 hectare natuurgebied en zijn 20.000m2 overdekte ruimten is de Verbeke Foundation één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa.   De loodsen van het vroegere transportbedrijf van Geert Verbeke en Carla Verbeke-Lens werden omgebouwd tot unieke expositieruimtes. Eén van de gebouwen werd specifiek ingericht  om de uitzonderlijke verzameling collages en assemblages van de eigenaars tentoon te stellen. De Verbeke Foundation is een continu groeiproces. Kunstenaars kunnen er verblijven om inspiratie op te doen voor een kunstwerk in situ. Grotere en kleinere tentoonstellingen wisselen elkaar af, de Foundation ziet er daardoor elke dag anders uit, zoals een ademend organisme.

Erfgoed pur sang?

Wat is erfgoed precies? De Verbeke Foundation stelt dat begrip in vraag. Het domein heeft doorheen de jaren een grote maatschappelijke meerwaarde gecreëerd, waardoor het op zijn manier behoort tot het culturele erfgoed. Hun focus ligt op de relatie tussen kunst, omgeving, kunstenaar, toeschouwer… Een frisse, ruime blik die aanzet tot nadenken.

Openingsuren

Geopend van donderdag tot zondag van 11u tot 18u. Dinsdag en woensdag enkel open op afspraak.

Gesloten op maandag.

De Verbeke Foundation is  voor vrije bezoeken (zonder reservatie) geopend van donderdag tot en met zondag van 11:00 tot 18:00u.

Wat valt er te beleven?