Menu

#Monumentverhalen - Genoveva Quisquater

Genoveva Quisquater, monumentenverhaal

“Bij mijn eerste bezoek aan de Universiteitsbibliotheek van Leuven moest ik spontaan aan Harry Potter denken” - Genoveva Quisquater (20)

Vanuit de soepbar waar ik als student werk, kijk ik recht op de universiteitsbibliotheek op het Ladeuzeplein. De vijf verdiepingen tellende toren boven de bib valt al van ver op. De beiaard laat elk uur van zich horen, rond de kerstperiode met kerstliedjes.

Tijdens de examens ben ik één van de velen die komt studeren in de prachtige leeszaal. Dan zitten we echt schouder aan schouder boven onze boeken gebogen. Ik heb die plek nodig om mij op het studeren te kunnen richten. Ik studeer pedagogie en zit in mijn eerste master. Regelmatig leen ik ook boeken uit voor mijn studies. Toen ik de eerste keer binnenstapte in de leeszaal moest ik spontaan aan Harry Potter denken. De grote zaal in kasteel Zweinstein heeft veel overeenkomsten met de leeszaal in Leuven. Het houtsnijwerk en de houten banken bijvoorbeeld. Maar ook die enorme trappen die elk moment lijken een eigen leven te gaan leiden.  

Lees ook deze #monumentverhalen