Menu

5 Monumentale Kerken Gent worden Open Monumenten

Vandaag ondertekende algemeen directeur van Herita Matthias Francken en Jozef Dauwe van Monumentale Kerken Gent een belangrijk contract. Vanaf nu ontvangen de Sint-Niklaaskerk, Sint-Michielskerk, Sint-Jacobskerk, Sint-Baafskathedraal en O.L.V. Sint-Pieterskerk Open Monumentenleden met open armen. “Wij zijn bijzonder blij met dit partnerschap. De monumentale kerken van Gent zijn van onschatbare waarde voor Gent en voor de rest van het land. Ongetwijfeld zullen leden van Open Monumenten dit kunnen appreciëren”, aldus Matthias Francken.

Via de communicatiekanalen van Open Monumenten zal het verhaal van deze kerken naar een breder publiek ontsloten worden. “We maken erfgoedliefhebbers warm om deze plekken te komen ontdekken, de erfgoedwaarde die achter deze monumentale gevels schuilt is fenomenaal”, gaat Matthias verder. 

Met de toetreding van de 5 monumentale kerken staat de teller op 24 Open Monumenten in stad Gent. Onder meer het Gravensteen, de Sint-Pietersabdij en Hotel d’Hane Steenhuyse zijn partner in het Netwerk Open Monumenten.