Menu

Bezoek het Paleis op de Meir tijdens Cultuurweekend Antwerpen

Cultuurweekend Antwerpen
Paleis op de Meri

STØND LEEG

Zaterdag 28 augustus, 14u00 - 22u00 uur

Jaarlijks zoekt Fameus artiesten om tijdens de zomer een gebouw te betrekken. Tijdens de maanden juli, augustus en september kunnen kunstenaars van alle disciplines een gratis atelier ontvangen in ruil voor hun artistieke inzet tijdens STØND LEEG. 

Op zaterdag 28 augustus kan je showcases van enkele gastartiesten bekijken in het Paleis op de Meir. 

Paleis op de Meir

World Choir Games

Zondag 29 augustus, 11u00 - 14u30

De World Choir Games zijn de Olympische Spelen voor amateurkoren. Om de twee jaar wordt dit topevent ergens op de wereld georganiseerd en in 2021 is Vlaanderen aan de beurt. In Antwerpen en Gent ontvangen ze van 30 oktober tem 7 november duizenden zangers uit meer dan 30 landen!

Op zondag 29 augustus dient het Paleis op de Meir tussen 11u00 en 13:00 als klankkast en kan je komen luisteren naar koormuziek vanop de Meir. Kom genieten van het prachtige gebouw en life koormuziek vanop het balkon.

Er wordt gezongen op volgende uren:

  • 11:00
  • 11:30
  • 12:00
  • 12:30

Er zijn aansluitend gegidste rondleidingen met focus op de muziekgeschiedenis van Antwerpen.

Verken Antwerpen en laat je boeien door de fascinerende verhalen van de gids. Ontdek deze historische steden tijdens een wandeling langs de prachtige kathedralen en gildehuizen die Vlaanderen zo typeren. Onderweg luister je naar muziek die er onlosmakelijk mee verbonden is en proef je van lokale specialiteiten.

De rondleiding duurt 90 minuten. Wil je deze in prime time meemaken? Schrijf je dan in via deze link