Menu

Finalisten Antwerps Erfgoedjuweel gekend

Erfgoedjuweel logo

Bezoek ze tijdens Open Monumentendag

De vijf finalisten van het Antwerpse Erfgoedjuweel zijn gekend. Het Erfgoedjuweel is een prestigieuze monumentenprijs die door Stad Antwerpen wordt uitgereikt aan een erfgoedpand dat de afgelopen vijf jaar een inspirerende nieuwe bestemming kreeg of met veel precisie in ere werd hersteld.

Met de prijs toont Stad Antwerpen haar trots over de nieuwe toekomst van haar historisch erfgoed. Bovendien geeft de prijs inzicht in het boeiende proces van architecten, bouwheren en vakmensen dat anders voor het brede publiek relatief obscuur blijft. 

De vakjury maakte een selectie van vijf finalisten, die te bezoeken zijn tijdens Open Monumentendag  op zondag 12 september. Je kan dus de proef op de som nemen en zelf ontdekken welk gebouw het mooist gerestaureerd. Stemmen kan tot 14 september. De winnaar wordt bekend gemaakt op 27 september.

Ook de thuisbasis van Open Monumenten is geselecteerd

Ook de thuisbasis van Open Monumenten zit bij de finalisten. De Hofkamer, gelegen aan de Oude Beurs 27, is een site van Herita. Onze collega Helena Ten Berge vertelt over de restauratie.  

Remote video URL