Menu

Fotowedstrijd: Michiel Hendryckx daagt Vlaanderen uit om massaal erfgoedfoto’s te maken.

OMD

Wikipedia is een van de meest gebruikte websites ter wereld. De online encyclopedie valt niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Toch merken we dat de informatie over ons erfgoed vaak jammer genoeg nog onvolledig is. Om hier iets aan te doen slaan de Vlaamse overheid, Wikimedia Belgium, PACKED, FARO en Herita de handen in elkaar voor het project Wiki Loves Heritage.

Om dit initiatief kracht bij te zetten, werd een Wikipedia-fotowedstrijd gelanceerd. Topfotograaf Michiel Hendryckx, zelf Wikipedia-adept van het eerste uur, geeft alvast het goeie voorbeeld en daagt Vlaanderen uit om massaal erfgoedfoto’s te maken. Op die manieren verhogen we de online aanwezigheid, zichtbaarheid en bruikbaarheid van erfgoed! 

Iedereen kan tot 15 november foto's te maken van erfgoed in Vlaanderen en deze - onder een vrije licentie - opladen op Wikimedia Commons.

Een schilderij uit je favoriete museum, een processie bij jou in de buurt of een demonstratie van een ambacht, … alle erfgoed komt hiervoor in aanmerking, zowel onroerend als roerend erfgoed, zowel immaterieel als maritiem erfgoed.

Praktisch

De winnaars worden eind 2018 bekend gemaakt. Zij ontvangen een mooie erfgoedprijs! Meer uitleg over de fotowedstrijd, inclusief het reglement, vind je hier.

Belangrijk om weten: door de foto’s op te laden onder een vrije licentie geef je expliciet toestemming om je werk te kopiëren, bewerken en te verspreiden. Dit leidt tot een grotere online aanwezigheid, zichtbaarheid en bruikbaarheid van erfgoed, op Wikipedia en daarbuiten.

Meer info: Brigitte Myle, coördinator Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed via erfgoedjaar@vlaanderen.be