Menu

Gare Maritime in Brussel wint Europese erfgoedprijs voor restauratie

Gare Maritime in Brussel wint Europese Erfgoedprijs

Het gerenoveerde Gare Maritime op de site van Tour & Taxis wint één van de Europa Nostra-prijzen in de categorie 'restauratie'. Wat ooit het grootste goederenstation van Europa was, ontpopt zich tot het pronkstuk van nieuwe stadsdeel Tour & Taxis.

Het Gare Maritime is een gigantisch gebouw van 24 meter hoog, 280 meter lang en 140 meter breed. Het werd gerenoveerd met respect voor originele materialen en met een doorgedreven duurzaam karakter. Rotterdams architectenbureau Neutelings Riedijk ontwierp het Gare Maritime tot een complex waar ruimte is voor kantoren, winkels en evenementen. Met de uitgestrekte promenade,  foodhall en bar met terras moet het in de nabije toekomst ook een echte publiekstrekker worden.

Stemmen voor publieksprijs

De Europese erfgoedprijzen worden uitgereikt door de Europese Commissie en Europa Nostra, een federatie van Europse erfgoedorganisaties waarvan ook Herita lid is.  Bij de winnende erfgoedprojecten uit de categorie 'restauratie' vind je o.a. ook de Besos Water Toren in Barcelona, de Plaka brug in Griekenland en de grotstad Vardzia in Georgië. In het najaar wordt ook de Europa Nostra-publieksprijs bekend gemaakt.  Tot 5 september kan je mee stemmen op jouw favoriet erfgoedproject.  Breng hier je stem uit.

Remote video URL