Menu

Kapitein Winokio verovert Fort Napoleon in Oostende tijdens de zomer

Kapitein Winokio in Fort Napoleon, Oostende

Interactieve expo om 15 jaar Kapitein Winokio te vieren

De populairste kapitein van het land kaapt deze zomer Fort Napoleon voor zijn eerste doe-expo. Fort Napoleon wordt van 29 juni tot 1 september omgetoverd tot 'Fort Winokio'.  Kapitein Winokio wil met deze expo niet alleen de kleinsten onder ons verwennen, de tentoonstelling zal ook boeiend zijn voor alle (groot)ouders. Het spreekt voor zich dat de Kapitein zélf ook regelmatig zal opduiken in zijn buitenverblijf in Oostende.

De expo zal het semi-biografisch verhaal vertellen van De Kleine Kapitein die op zoek gaat naar de geheime notenmix. Tijdens deze tocht ontmoet hij zijn matrozen. De combinatie van levensgrote platen, een muzikaal luisterverhaal ingesproken en gezongen door Kapitein Winokio en leuke opdrachten maken van deze expo een spannende ontdekkingstocht, zowel binnen als buiten.

Kapitein Winokio in Fort Napoleon, Oostende.
Kapitein Winokio
Zeevaarder/muzikant

“Wat is dat toch met Oostende? Ik blìjf maar terugkomen naar deze Stad aan Zee. Is het de wind? De zee? Het strand? De mensen? Of vis bij René? Ik schreef er de helft van mijn liedjes en maakte er zelfs een boek over (Ankers en Roeren). Deze zomer wil ik heel graag eens in een zandkasteel wonen… met zicht op zee.”

Fort Napoleon

Zomerbar én nieuwe museale openstelling in het najaar

Kapitein Winokio heeft niet alleen aan de kleinsten gedacht. In Fort Winokio zal er een retrospectieve zijn rond het verhaal achter Kapitein Winokio: unieke facts & figures, archiefmateriaal en spannende weetjes over de wildste avonturen van de kapitein. Deze retrospectieve in ware pop-art stijl is een absolute must om 15 jaar Kapitein Winokio te vieren.

Zomerbar

Naast de expo opent er tijdens de zomermaanden ook een pop-up bar & bistro in het Fort. Zo zal je een bezoek aan aan Fort Winokio kunnen afsluiten met een garnaalkroket, ijsje of heerlijke wafel.

Fort Napoleon wordt tijdens de zomer omgebouwd tot Fort Winokio en zal dus helemaal ingepalmd worden door de Kapitein. In het najaar staat de heropening van Fort Napoleon gepland met een nieuwe museale invulling.

Praktische informatie

  • Data: 29/06 > 01/09/2019
  • Openingsuren: alle dagen (behalve maandag) open van 10u - 18u
  • Prijzen: vanaf 3 jaar € 7, -3 jaar gratis