Menu

Mu.ZEE pakt uit met nieuw jongerenplatform

Mu.Zee

Untitled is het gloednieuwe jongerenplatform van Mu.ZEE. Zeven leden telt het platform op dit moment: Thea, Astrid, Anthony, Fien, Mathieu, Alaa en Anaïs. Het zijn jonge, creatieve mensen die hun krachten en talenten bundelen om het museum wat meer ‘jongeren-minded’ te maken.

Hun liefde voor kunst hebben ze alvast gemeen. Ze willen bewijzen dat een museum geen oud, stoffig gebouw is met saaie tekeningen aan de muren, maar een bruisende plek is waar dialoog ontstaat, jongeren samenkomen, maatschappelijke thema’s aangekaart worden en jonge mensen kansen krijgen. Een museum gaat om meer dan ‘de kunst’ alleen. Het gaat ook om de beleving, gevoelens en gedachten die deze kunst bij je (kunnen) oproepen.

Als jonge kunstliefhebbers en kunstenaars willen ze hun eigen ding doen in het museum, ‘carte blanche’ krijgen om in het museum te organiseren, cureren, exposeren… Hun eerste project gaat van start in het voorjaar van 2019. Ze zullen een tentoonstelling maken in Mu.ZEE, met eigen werk in dialoog met de kunstwerken uit de collectie van het museum. De beleving zal daarin zeker een belangrijke rol krijgen, maar ook de vele maatschappelijke thema’s die ook voor jongeren brandend actueel zijn.