Menu

Nieuwe pianostage in Alden Biesen

Alden Biesen luchtfoto

In de zomer van 2021, van 17 tot en met 24 juli, zal Alden Biesen ondergedompeld worden in meesterlijke pianoklanken. De eerste editie van het internationale “Piano LAB”, onder leiding van pianist Liebrecht Vanbeckevoort, geeft jonge beloftevolle klassieke pianisten tussen 16 en 26 jaar de kans om een week lang lessen en workshops te volgen onder de vleugels van verschillende gevierde laureaten van de Koningin Elisabethwedstrijd.

Grootse zomerplannen

Liebrecht Vanbeckevoort, artistiek directeur en docent van Piano LAB, kon zich als pianist zelf vervolmaken bij top-pedagogen in Duitsland en de Verenigde Staten en is zich erg bewust van het belang van uitstekend onderwijs en persoonlijke coaching : “de site van Landcommanderij Alden Biesen is werkelijk een uniek en bijzonder inspirerend kader voor een musicus. Ik wil hier een ideale biotoop creëren waarin onze jonge pianisten optimaal kunnen gedijen en op maat begeleid worden, een echt ‘piano-laboratorium’ dus waar de ontwikkeling van vakmanschap, innovatie, creativiteit en authentiek musiceren centraal staan”, aldus Vanbeckevoort.

Alden Biesen omarmt dit veelbelovende artistieke project. Tine Van den Bunder reageert erg enthousiast: “als coördinator muziek van de Landcommanderij Alden Biesen ben ik bijzonder verheugd dit nieuwe muziekinitiatief Piano LAB van Liebrecht Vanbeckevoort te verwelkomen. Het versterkt een deel van onze culturele identiteit en laat ons streven naar innovatie, professionaliteit en artistieke uitmuntendheid”, aldus Van den Bunder.

Steunend op de expertise van een team vooraanstaande internationale pianisten en pedagogen, waaronder Lukáš Vondráček, Mariangela Vacatello en Hannes Minnaar, heeft Piano LAB de ambitie om bij te dragen aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie internationaal pianistiek toptalent. Dit alles in een sfeer van gemoedelijkheid en kenmerkende Limburgse gastvrijheid, waarbij in vriendschappelijke context alle ruimte is voor uitwisseling van opvattingen en ideeën in brede betekenis, met oog voor de persoon achter elke docent en student.