Menu

Op ontdekking in eigen land: terug in de tijd naar het Beveren van Joos Vijd

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir gaf op zaterdag 27 juni officieel het startschot voor het Vijd-jaar in Beveren. Met dit toeristisch project wil gemeente Beveren Joos Vijd, de opdrachtgever van het wereldberoemde Lam Gods, in de kijker plaatsen.  Gemeente Beveren kreeg voor dit project een stevige financiële injectie van Toerisme Vlaanderen. Het project past perfect in de beleidsdoelstelling van de minister die deze zomer vooral wil focussen op toeristen die meerwaarde zoeken en bereid zijn om de verborgen parels in Vlaanderen te ontdekken.

"Wie deze zomer Vlaanderen wil herontdekken, moet zeker eens in Beveren passeren. Een bezoek aan een van de tentoonstellingen rond het leven van Joos Vijd, gecombineerd met een wandel- of fietstocht en gevolgd door een welverdiend Bevers streekbiertje maken een bezoek aan Beveren een absolute must do", zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir.

Vijdawa

Vlaamse meesters

Beveren is trots op zijn illustere middeleeuwer Joos Vijd en lanceert daarom een  ambitieus, cultureel en toeristisch erfgoedproject om de geschiedenis en impact van  Joos Vijd op Beveren, de regio Oost-Vlaanderen en met het Lam Gods  ook wereldwijd, zichtbaar te maken.

Schepen van Toerisme en Erfgoed Inge Brocken: “We mikken hierbij op een breed publiek, zowel jong als oud, zowel de cultuur- en erfgoedliefhebber als recreanten. Op deze manier werken we mee aan het themaverhaal van de Vlaamse meesters: het toegankelijk maken van Vlaamse meesters in hun historische context.”

VIJDAWA brengt heel wat Beverse actoren samen: de eigen inwoners (en dan heel speciaal voor alle afstammelingen van Joos Vijd die nog talrijk aanwezig zijn in Beveren),  toerisme,  gemeentelijke diensten, de middenstand en horeca, bierbrouwers en Maatschappij Linkerscheldeoever

Zomeren in eigen streek

De gezondheidscrisis en coronamaatregelen deden ons ‘in ons kot’ blijven en zin krijgen om onze eigen omgeving te herontdekken. Vijdland geeft deze zomer een mooi alternatief om onze nog te vaak verborgen Beverse parels  te verkennen en te beleven.  

Remote video URL