Menu

Open Monumenten slaat de handen in elkaar met KissKissBankBank

doneren

Open Monumenten slaat de handen in elkaar met het crowdfundingsplatform KissKissBankBank. Vanaf vandaag kan je terecht onze persoonlijke mentorpagina. Daar geven we je een overzicht van interessante crowdfundingsacties die je met een gift kan steunen.

Open Monumenten is deel van Herita, de Vlaamse National trust. We maken mensen warm om erfgoed te bezoeken, organiseren Open Monumentendag, beheren zelf enkele knappe monumenten én we ondersteunen erfgoedzorgers. Om dat laatste nog beter te doen, willen we ook boeiende projecten die nood hebben aan extra financiering onder de aandacht brengen.  Niet alle restauratiewerken of projecten kunnen gerealiseerd worden met subsidies. Voor die projecten is de steun van giften dus onmisbaar. 

Wat is dat eigenlijk, crowdfunding?

Crowdfunding is kortweg: met veel kleine giften een grote som geld verzamelen. Kortom, vele kleintjes maken een groot. Wie met crowdfunding werkt, rekent op de lokale gemeenschap. Een crowdfundingsactie gaat steeds over een concreet project waarvoor je een bepaald bedrag wil ophalen tijdens een afgebakende looptijd (30-90 dagen). Haal je je doelbedrag niet? Dan worden de giften teruggestort aan de donateurs.