Menu

Tweede editie Archeologiedagen in de maak

Archeologiedagen

Samenwerking doet nieuwe wind waaien in Archeologiedagen

Na het succes van de allereerste editie van de Archeologiedagen in 2018, slaan alle Vlaamse provincies, de Vereniging van de Vlaamse Provincies en het Forum voor Vlaamse Archeologie voor het eerst de handen in elkaar voor de tweede editie op 14, 15 en 16 juni 2019.

In 2018 telde de pilooteditie van de Archeologiedagen zo’n 6000 deelnemers die tijdens 68 activiteiten van archeologie proefden. Tal van archeologen, musea, lokale verenigingen en liefhebbers werkten een aantrekkelijk programma uit, waarvan jong en oud kon genieten: van archeologische fietstochten over kinderworkshops tot een gezamenlijke veldprospectie, maar ook archeologische proeverijen, een demonstratie ijzer smeden en een klasbezoek aan een archeologische site.

Een nieuwe volwaardige editie kan dan ook niet uitblijven. Op 14, 15 en 16 juni 2019 staat archeologie weer hoog op de agenda. Deze “opendeurdag van de archeologie” kent ondertussen ook al tegenhangers in heel wat andere landen, zoals in Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, maar ook verder.