Menu

Op ontdekking in Veurne

Fietstocht Deinze

Van koene kastelen tot frêle fietspaadjes

Het stadje Veurne staat voor kastelen, torens, ridders en smalle straatjes. Volledig omringd door prachtige natuurpaden, is het een heerlijke plek om te doorkruisen. Er is voor ieder wat wils! 

Sint-Niklaastoren

Voor stille genieters

De Veurnse Sint-Niklaastoren is gratis toegankelijk en biedt een prachtig panoramisch 360°-uitzicht. De zee, het West-Vlaamse Heuvelland met de Kemmelberg, de IJzertoren in Diksmuide, het Europacentrum in Oostende en zelfs de haven van het Noord-Franse Duinkerke zijn te zien vanop de 48 meter hoge toren.

Kasteel Beauvoorde

Voor fietsfanaten

Fietsen door De Panne, de natuurgebieden van Koksijde doorkruisen, langs de IJzermonding en de Nieuwpoortse jachthaven trappen, via het Kanaal Nieuwpoort-Duinkerke de historische stad Veurne binnenrijden… De Westkust vanop de fiets is geweldig! De 48,5 km lange Westkustfietsroute is voor 3 euro online te bestellen. 

Een alternatief is de iets kortere Moerenroute, die loopt voor 39 kilometer door een prachtig, afwisselend landschap. Het landbouwgebied De Moeren is 3000 ha groot, ligt net onder de kustlijn tegen de Franse grens en is het laagste punt van België. Passeer charmante dorpjes zoals Izenberge, Gijverinkhove, Leisele en Houtem en breng een bezoek aan het prachtige kasteel van Beauvoorde.

Trappen van stad naar strand

Kortere alternatieven

Zin om te fietsen maar zijn bovengenoemde routes nogal wat veel spek voor de bek? De Westhoek KD-fietsroute ‘Trappen van stad naar strand’ staat voor een fijne tocht van een eerder bescheiden 21,6 kilometer. De route vertrekt op de Grote Markt in Veurne. Via heel wat leuke stopplaatsen zoals het Vaubanpark, het Bakkerijmuseum, een strandspeeltuin en een kinderboerderij fiets je naar de zee. Of in de omgekeerde richting!

Liever te voet?

Via de Stadswandelroute (4,6 kilometer) van Veurne ontdek je een van de belangrijkste monumentensteden in de Westhoek. De route start op de Grote Markt, aan het Stad- en Landshuis. Via de gezellige straten en steegjes passeer je heel wat historische gebouwen zoals de Sint-Niklaaskerk en het Belfort. Naast erfgoed loop je ook door het Vaubanpark, het Sint-Walburgapark en langs de Jachthaven van Veurne. 

Kasteel Beauvoorde

De wondere wereld van Arthur Merghelynck

In kasteel Beauvoorde betreed je de wondere wereld van ridder Arthur Merghelynck. Tijdens een bezoek aan het 17de-eeuwse kasteel kun je de schitterende kasteelinterieurs en de prachtige parkomgeving bewonderen.