Menu

Probeer deze oude ambachten op kindermaat zelf uit

Texture

Heb jij je kinderen al eens gevraagd wat ze later willen worden? De kans is groot dat ze ‘piloot’, ‘juf’ of ‘papa’ antwoordden. Maar misschien zijn jouw kapoenen stiekem wel geboren kantklossers of schuilen er eigenlijk vrolijke garnaalvissertjes in hen? Handen uit de mouwen, want tijdens deze originele en leerrijke workshops kom je het te weten!

Texture

Leer kantklossen bij Texture

Het Kortrijks Kantatelier bij Museum Texture heeft een aanbod op maat voor iedereen.

Wie nog nooit een klosje heeft aangeraakt, kan bij de basiscursus terecht waarbij je de kanttechniek leert. Voor de meer ervaren klossers is er een ruim aanbod aan workshops om je verder te verdiepen in de wereld van de kant.

Het kantatelier focust zich zowel op klassieke als hedendaagse kant en de technieken die je ervoor nodig hebt.

Handen uit de mouwen en smullen maar!

De Oude Kaasmakerij

Verdien je kaasmakersdiploma in De Oude Kaasmakerij

Een echte kaasmeester leert je alle geheimen van het kaasambacht. Tijdens deze interactieve en lekkere workshop transformeer je zelf stap voor stap verse melk in kaas. Ondertussen kom je alles over het product te weten: van de herkomst tot de plaats in de voedselketen.

Kaas maken is een werk van lange adem en er zijn twee pauzes in het proces: de strem- en de perspauze. Die zijn perfect om het museum te verkennen! Tijdens een spannende zoektocht op kindermaat ontdek je het geheim van de kaaskoning. Op het einde van de middag is je kaas klaar en ben je trotse eigenaar van een kaasmakersdiploma.

Zoals de oude Romeinen...