Menu

Een passie voor erfgoed? Sluit je aan bij Open Monumenten

Teseum

Als lid zorg jij er mee voor dat we historische plekken restaureren en openstellen. In ruil voor jouw steun, krijg je toegang tot uitzonderlijke erfgoedplekken in Vlaanderen en geniet je korting en voordelen met je Open Monumentenkaart.

Open Monumentenkaart

Dit zijn jouw voordelen

  • De kans om deel te nemen aan exclusieve erfgoedbezoeken
  • Een Open Monumentenkaart  waarmee je  van voordelen geniet in meer dan 250 monumenten
  • 1  bon voor een gratis bezoek aan een van deze toplocaties
  • 50% korting op de prestigieuze 'Atlas van het Werelderfgoed' van uitgeverij Lannoo
  • Een e-magazine met nieuws, achtergrond, tips en inspiratie m.b.t. erfgoed
  • Een leuk welkomstgeschenk vol erfgoedverrassingen

Wil je partner/gezinslid ook lid worden? Dan kan dat aan kortingstarief van 15  per persoon. Kies in dat geval voor het gezinslidmaatschap.

Een lidmaatschap kost 25. Sluit je je nu aan als individu of met een gezinslidmaatschap, dan ben je meteen lid tot december 2022!   

Wat jij kan beleven als lid

De Hfkamer

Wat wij doen met jouw steun

Restauratie van monumenten

Open Monumenten is een initiatief van Herita vzw. Samen met de steun van onze leden en partners vormen we de national trust van Vlaanderen die historische plaatsen restaureert en beheert.  Benieuwd naar de monumenten die we beheren? Ontdek ze hier.

Open Monumenten & Open Monumentendag

Elk jaar organiseren we in september Open Monumentendag. Honderden erfgoedplekken zetten dan gratis de deuren open. Smaakt het naar maar? Wie lid wordt van Open Monumenten krijgt doorheen het jaar de kans om uitzonderlijke pareltjes te bezoeken. 

Erfgoedsector ondersteunen

Herita vzw ondersteunt Vlaamse erfgoedzorgers. We delen kennis en zorgen voor ontmoetingsmomenten zoals ons jaarlijks Open Monumentencongres. Met ons Netwerk Open Monumenten verbinden we meer dan 260 fascinerende sites en  zetten we hun aanbod in de kijker. Open Monumenten is zo dé toegangspoort tot die verbluffende plekken.

Wil jij uitzonderlijke plaatsen bezoeken? Heb jij een hart voor erfgoed?

Maak je vandaag nog lid van Open Monumenten

Paul De POtter
Pol De Potter
Lid Open Monumenten

"Ik werd lid omdat ik op die manier de erfgoedsector kan steunen. We zijn het aan onze kinderen en kleinkinderen verplicht pareltjes als Abdijsite Herkenrode te beschermen.”