Menu

Een passie voor erfgoed? Sluit je aan bij Herita - Open Monumenten

Teseum

Herita vzw voert tijdelijk een ledenstop in. Achter de schermen werken we aan een vernieuwd aanbod dat we in het voorjaar lanceren. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

De Hfkamer

Wat doet Herita vzw?

Restauratie van monumenten

Open Monumenten is een initiatief van Herita vzw. Samen met de steun van onze leden en partners vormen we de national trust van Vlaanderen die historische plaatsen restaureert en beheert.  Benieuwd naar de monumenten die we beheren? Ontdek ze hier.

Open Monumenten & Open Monumentendag

Elk jaar organiseren we in september Open Monumentendag. Honderden erfgoedplekken zetten dan gratis de deuren open. Smaakt het naar maar? Wie lid wordt van Open Monumenten krijgt doorheen het jaar de kans om uitzonderlijke pareltjes te bezoeken. 

Erfgoedsector ondersteunen

Herita vzw ondersteunt Vlaamse erfgoedzorgers. We delen kennis en zorgen voor ontmoetingsmomenten zoals ons jaarlijks Open Monumentencongres. Met ons Netwerk Open Monumenten verbinden we meer dan 260 fascinerende sites en  zetten we hun aanbod in de kijker. Open Monumenten is zo dé toegangspoort tot die verbluffende plekken.