Menu

Het trouwfeest van je dromen? In deze monumenten beleef je een onvergetelijke dag

Trouwen

Als we - hopelijk binnen enkele maanden- weer mogen dansen en vieren, krijgen we wellicht ook een piek aan uitbundige trouwfeesten. Zitten jij en je lief volop in de planningsfase en zoeken jullie dé perfecte locatie? Wij inspireren je alvast met een reeks prachtige monumenten.

Winter in Bokrijk

Hangar 58 in Bokrijk

Het openluchtmuseum Bokrijk herbergt verschillende verrassingen midden in het parkgroen. Eén ervan is ongetwijfeld de hypermoderne eventlocatie Hangar58. Je kan hier bijvoorbeeld je persoonlijke boodschap op de muur van de 17e -eeuwse oude stad projecteren. Old meets new in Hangar 58. Combineer je prospectie zeker met een bezoekje aan Bokrijk .

Stockfoto

Het Poortgebouw in Oud-Rekem

De Groenplaats in Oud-Rekem, deelgemeente van Lanaken, is een beschermd dorpsgezicht. Waar je ook kijkt, zie je muren met een rijke geschiedenis. Het Poortgebouw biedt toegang tot het kasteeldomein d’Aspremont-Lynden. In dit prachtige kader kan je heerlijk tafelen.

Ursulinnenklooster

Engelenburcht (Ursulinnenklooster) in Tildonk

Het vroegere klooster van de Ursulinen is nu een feestzaal met grote allures. De blikvanger is de neogotische kerk uit 1880. Rondom het klooster ligt een prachtige stiltetuin. In de Eerste Wereldoorlog speelde het klooster een belangrijke rol die je kan ontdek het in het Belevingscentrum ’14 – ’18.

Wijnkasteel trouwfeest

Wijnkasteel Genoels-Elderen

De prijswinnende wijnen van wijngoed Genoels-Elderen zullen je huwelijksgasten ongetwijfeld in de smaak vallen. Wijnkasteel Genoels-Elderen in Riemst is het oudste en grootste wijngoed van België. Op 22 hectaren groeit en bloeit de Chardonnay en de Pinot Noir. Centraal staat het majestueuze kasteel dat in de loop van zijn geschiedenis talloze keren werd herbouwd. Enkel in bepaalde periodes van het jaar wordt het domein in zijn geheel verhuurd voor huwelijksfeesten. De foto’s in de wintertuin, orangerie of in het prachtige park in Engelse stijl zullen ongetwijfeld meer dan geslaagd zijn.

 

Plantentuin Meise

Plantentuin Meise

Een elektrisch treintje brengt je gasten van de ingang naar je feestlocatie. De Plantentuin weet te verrassen. Tussen 18.000 verschillende soorten bloemen en planten krijgt je feest sowieso een kleurrijk tintje. Of je nu in het historische kasteel van Bouchout midden het park of in de meer intiemere Balatkas je ja-woord onder luid gejuich verkondigt, onvergetelijk wordt het sowieso. Ook de betoverende wereld van het Plantenpaleis met zijn vernieuwde regenwoudkassen is een fantastische plek om te feesten.

Huis Beaucarne trouwfeest

Huis Beaucarne

De Lodewijk XIV – traphal springt meteen in het oog. Het interieur van Huis Beaucarne op het dorpsplein van Ename straalt een sprookjesachtige sfeer uit. De beschermde woning uit de achttiende eeuw is een absolute toplocatie voor je huwelijksfeest. In dit herenhuis met prachtige tuin verbluf je je gasten, en vooral je fotograaf, helemaal.

 

Kasteel Beauvoorde

Kasteel Beauvoorde

Dankzij de excentrieke edelman Arthur Merghelynck werd dit prachtige kasteel in volle glorie hersteld. Het wordt omringd door een vredig kasteelpark. Deze verborgen parel in het centrum van Wulveringem diep in de Westhoek is de ideale locatie voor een onvergetelijk trouwfeest. Het Koetshuis van het kasteel wordt verhuurd voor feesten. Vooral voor kinderen is dit een toplocatie. Naast het terras bevindt zich een speelkoer waar ze met go-carts kunnen ravotten.

 

Stadsbrouwerij De Koninck trouwfeest

Stadsbrouwerij De Koninck

Toen Johannes Vervliet in 1833 zijn café omtoverde in een brouwerij kon hij niet vermoeden dat stadsbrouwerij De Koninck 185 jaar later één van de hipste plekken van ’t Stad zou worden. De jongste jaren vestigden zich ook andere ambachtelijke ondernemers op de historische site. Het beroemde ‘bolleke’ De Koninck wordt er nog steeds gebrouwen. Je kan er verschillende zalen huren. Zo ademt het Brouwershuis nog de grandeur van weleer uit. In de Duvel Bar bevind je je in een sfeervolle, industriële setting.

 

Kasteel van Laarne

Kasteel van Laarne

De originele meubels, wandtapijten, schilderijen en beeldhouwwerk maken van het best bewaarde waterkasteel van Vlaanderen een uitzonderlijke trouwlocatie. In het kasteel kan je terecht voor een ceremonie, een fotoshoot, een receptie, … De feestzaal op het domein biedt plaats voor een diner en avondfeest.