Menu

Week van de Begraafplaatsen 2020

Week van de Begraafplaatsen: uitgesteld

Begraafplaatsen zijn  bijzondere plekken. Ze brengen ons naar de essentie van ons bestaan. Ze zetten ons aan tot het stellen van vragen over de zin van leven en over onze manieren van afscheid nemen en herdenken. 

Naar aanleiding van de actualiteit rond het coronavirus zien wij, Grafzerkje, Epitaaf en Herita, ons genoodzaakt om de Week van de Begraafplaatsen te verplaatsen naar een later tijdstip in het najaar.

Van 31 oktober tot 8 november 2020 organiseren we en nieuwe Week van de Begraafplaatsen. De focus voor deze ongewone editie zal liggen op sereniteit en verbinding. Aangezien begraafplaatsen begin november vooral hun primaire functie dienen te vervullen, zal het een ingetogen Week van de Begraafplaatsen worden.  Families moeten de tijd krijgen om hun overledenen te herdenken in alle rust en stilte. Grootse rondleidingen zijn dan ook uit den boze. Kleinere activiteiten in familiekring, zoals een zoektocht, kunnen wel plaatsvinden. 

Momenteel is er nog geen zicht op verdere maatregelen rond het coronavirus. Activiteiten die reeds ingeschreven zijn voor de Week van de Begraafplaatsen en die plaatsvinden tussen 30 mei en 7 juni kunnen mogelijk niet doorgaan. Om zeker te zijn of deze activiteiten doorgaan, neem je best contact op met de lokale organisator.

Wat wel al zeker is: in 2021 zal de Week van de Begraafplaatsen traditiegetrouw plaatsvinden in juni.

Las je deze al? Laat je inspireren!